Johana Seltervik Axberg

På vilket sätt liknar mitt namn Axberg Helmi?? Enligt posten är Johanna så likt Axberg att de tycker att det är vettigt att skicka mig ett brev adresserat till Axberg Helmi i Sigtuna. Sedan kan man ju undra hur det är med geografikunskaperna. Senast jag tittade låg Sigtuna 50 mil från Göteborg.



Bombhot?

Jag förstår inte hur journalister lyckas få information av polisen. Satt just och pratade med ledningcentralen i Gävleborgs län för att reda ut en händelse i Gävle. Alexander satt nämligen på ett tåg som blivit stående utanför Gävle p.g.a ett bombhot (om jag var orolig för hans skull fatta vad han måste ha varit!!). Jag ringde 114 14 och de formulerade sig: "det finns inget bombhot mot något tåg". Det var inte min fråga så jag uppepade att jag undrade vad som hänt kring bron som SJ påstod vara bombhotad. Fick åter igen svaret att inte något tåg var bombhotat. Men vad har hänt då? Hon kan inte gå in på andra polisiära insatser, men det finns inget bombhot mot något tåg. Det är bron jag undrar över, vad är det som hänt om det inte är ett bombhot. Det kan hon minsann heller inte gå in på, men hon övertygar mig om att tågen, som väntar på att få köra, är utom fara.

Han är hemma nu i alla fall så allting gick bra (annars hade jag väl inte haft ro att sitta här och skriva), men jag undrar ändå vad fan som hände.

Edit:
Info från polisen.se



Snart så

Två underbara veckor är slut

Längtar till Gävle <3



Cupcakebakning med Alexander

Awesome färger från English Shop. Smakar inte kemikalier och ger grymt mycket bättre färg!

 

Muffinsmet

 

Satgoda cupcakes!!!

 

 


Epic vecka är epic

Har haft en sjukt bra vecka uppe i Stockholm. Har gjort en hel del roliga saker men måste nog ändå säga att middagen på Råkultur, tillsammans med Alexander, var höjdpunkten. Något lyxigare än jag brukar gå på och när förätten (sashimi) kom in på en tallrik med kolsyreis var det fler än en som vände sig om och tittade mot vårat bord.

Hela kvällen var en annorlunda upplevelse. Jag och Alexander kom in, inte alls lika uppklädda som de övriga gästerna, blev visade till ett bord för två och genast serverade en kall Asahi-öl. Eftersom Sayan specialkomponerat menyn åt oss kom första förrätten in direkt och blev noggrant presenterad för oss. Något som bordet brevid fann ytterst förvånande då de själva bara fått in maten och börjat äta, utan presentation. De hade å andra sidan beställt från en meny och inte överraskats av kockens specialmeny.

Efter två underbart goda förrätter kom huvudrätten in, ett gigantiskt fat med otroligt många olika sorters sushi. Oxfilé, tonfisk, sill, lax, krabba och massor jag inte kan komma ihåg vad det var. Än en gång fick vi känna oss utstirrade av grannbordet. Jag måste erkänna att det var lite roligt. Man kände sig grymt VIP.

Som en perfekt avrundning serverades vi päronsorbé på en bädd av kaksmulor tillsammans med maränger med smak av macha-te (japanskt grönt sermoni-te).


Kan man dö av förväntan?

Jag tror det. Det känns i alla fall så. Det känns lite som julen då jag och Ida hade önskat oss varsitt Game Boy Colour och trodde att det möjligen fanns en chans att det låg just två sådanna under granen. Ungefär så som när man inte kan sitta still och bara går runt runt runt runt i lägenheten.

Längtar till Sigtuna, mamma-pappa-Ida-Michan-Maria-kompisar, längtar efter "min" S40 (det låter lite kosntgit ja... men det är sant, min lilla bäbis <3) och inte minst Alexander <3

Jag är en någorlunda lugn person, right? Well, not right now!! JAG VILL ÅKA NU NU NU NUNUNUNUNUUUU!!


In the Fastlane

Jag må betala lika mycket för 25mbit/s som jag gjorde för 100mbit/s, men HELVETE vad skönt det är att vara tillbaka på en vettig hastighet efter en enda dag på 0.25mbit/s.

Ja, jag vet... jag har inget liv. Bara bloggar och sitter på facebook eller streamar filmer på IceFilms.


Mobilt bredband

Nu har de strypt hastigheten från ca 7mbit till detta:



Jag är glad att mitt ComHem-modem kommer snart!!


EDIT: Tack underbara granne för att du inte krypterar ditt nätverk!





Sjuk politik

Hannah jobbar nattskift för att hjälpa sin utförsäkrade mamma

DÄRFÖR är jag inte, och kommer aldrig att vara, på alliansens sida.


Torsdag, Fredag, Lördag!

3 Dagar kvar till Stockholm!

Tycker lite synd om Alexander, han kommer träffa halva min släkt (och jag tror inte att jag överdriver) under en vecka.

Först någon slags fest hemma hos min kusin där faster, farbror, kusin (uppenbarligen) och min pappa (m.fl.) befinner sig. Sedan ska vi träffa min låssasmamma och på torsdag kommer mamma (den biologiska) och hjälper till med flytten. Utöver det ska han få träffa mina kompisar (social tillställning typ) och mina gamla arbetskollegor. Han kommer att få en social chock stackarn!



Marknadshyra i smyg

Jag bara undrar, hur kommer det sig att en tvåa i Linné på 63kvm kan kosta över 9000kr i månaden medan en trea på 78kvm i Biskopsgården kostar 5500kr i månaden? (Dessa skulle väl kunna jämföras med en lägenhet i Vasastan eller Tensta/Rinkeby i Stockholm)

I alla lägenheter i de attraktiva områdena i Göteborg ser hyresvärdarna till att höja standarden så mycket att de kan ta ut 9000kr trots att det inte är marknaden som ska styra hyrorna utan lägenheten i sig. Av någon anledning vill de ändå hålla låginkomsttagarna i programförorterna och höginkomsttagarna i innerstan eller de "fina" förorterna (segregering eller vad?!). Alltså rustas lägenheterna upp och man höjer hyrorna.

I göteborg finns ingen klassisk, kommunal bostadskö. Istället registrerar man sig på Boplats.se där flera hyresvärdar kan lägga ut lägenheter och sedan sortera de sökande efter kötid och därifrån välja hyresgäst efter registreringstid. Tyvärr funkar inte detta i praktiken då medel- och höginkomsttagar har större chans att få bostad än låginkomsttagare och studenter. Flyttar man ensam är det mindre chans att få lägenhet än när man har medsökande. Detta är egentligen ganska logiskt eftersom man vill vara säker på att hyran betalas, men det känns ändå lite smutsigt då en arbetare på Volvo likaväl kan betala sin hyra som en mellanchef på något företag som går bra.

Låter jag konspiratorisk? Det finns många unga, ensamstående eller studerande som inte får någon lägenhet trots en kötid på flera år när en nyinflyttad man med en bra inkomst kan få en nästan direkt. Inte helt ok.


Rotehjon

Jag och Michan kom att tänka på det i helgen, alltså att jag flyttar ofta. Jag har flyttat fem gånger sedan November 2010. På lite mer än ett år har jag lyckats klämma in fem olika adresser, inte konstigt att man tappar bort saker (eller att de på posten blir förvirrade för den delen).


The Great Adventures of Johana Seltervik

Ska ut och handla. Ser att duschen droppar. Går för att stänga av den. Vidtar alla försiktighetsåtgärder man kan tänka sig för att inte bli blöt om fötterna. Ser löjlig ut. Når äntligen fram till kranen och vrider om, åt fel håll. Vatten över hela tröjan.

Det var det intressantaste som hänt mig idag. Hur har din dag varit?

(Side note: Har blivit omdöpt till Seltervik av en försäljare på Elgiganten eftersom han trots fyra försök inte lyckades uppfatta mitt efternamn korrekt)


Det här med minne

Skulle köpa toapapper, pasta och ris. Trallar glatt iväg till Netto. Kommer hem med två kassar. Tror ni det finns toapapper, pasta eller ris där i? Näää (men en massa annat :p ).

Hela eftermiddagen har jag tvättat. Så vid femtiden går jag för att hämta all tvätt. Viker ihop allting snyggt och prydligt och lägger det i tvättpåsen. Traskar tillbaka till min lägenhet. Innanför dörren inser jag att JAG HAR GLÖMT TVÄTTEN. Bara att springa tillbaka igen. Hur många ögonblick är det egentligen mellan det att man vikt sista tröjan och ska böja sig ned för att plocka upp tvättpåsen? Tillräckligt många för att jag ska hinna glömma bort vad jag håller på med.


Sky Ferreira

Har totalt fastnat för Sky Ferreira(jag vet, jag borde plugga...)!

 

 

 


Motdemonstranter förstör för sig själva

Jag tycker att det är så jävla tråkigt att vänsterdemonstranter alltid ska förstöra. SDU har allt att vinna på det om de själva sköter sig. Jag tycker att motaktionen är ett bra initiativ, men den ska vara fredlig och ett sätt att visa sitt ställningstagande, inte ett sätt att få SDU att se ut som det vettiga valet.

Länk AB

Länk GP



Oj oj oj

 

JaaaaaaaaaaA!!!!!!!!!!!!

 

 


Spotify <3 Linux

Spotify håller på att utveckla en ny "build" för linux. Den är inte klar, men självklart har jag laddat ned den :D Ljudet är mycket bättre än när man kör windowsversionen av Spotify genom Wine (en windowssimulator som gör att man kan köra exe-filer i linux, dvs installera och köra program som bara kan köras i windows). Det funkar inte att importera egen musik än, men de jobbar på att fixa det. De har packat det för Fedora och Ubuntu (eller ja, debian) än så länge. Blir alltid lite sugen att gå tillbaka till Fedora... Kanske skulle man "triple boota" :D (alltså ha tre operativsystem på samma dator). Haha, det kanske är lite överambitiöst.


Tjohoo

En stabil blåst på 12m/s och vindbyar på 22m/s. Det är härligt när det blåser :D

Johanna och pappi på stan

Jag: Det ligger en bomb där *pekar*
Pappi: Var?
Jag: Där på bänken!
Pappi: Ja titta!



Strömlöst

Visste ni att jag är glömsk? I lördags glömde jag marschallerna vi skulle tända vid marschalltändningen. Smart. Och idag fick jag erfara vad som händer när man glömmer att teckna elavtal. Strömlös sedan klockan två idag och ingen el förän tidigast imorgon. Sover på en uppblåsbar madrass gör jag också. Mycket spännade händer nu. Lite snopet att bli av med elen bara så där.

Pluggfrustration

svårt att plugga. Arbete in på onsdag och andra halvan av kursprovet på onsdag förmiddag. JAG SOM HAR SÅ MYCKET KVAR! Koncentrationen finns i någon halvtimme efter en kopp kaffe (svart guld, nästan lika bra som cola). Sedan far tankarna iväg i 180 och världen går alldeles för långsamt. Sedan fastnar man i någon slags tankeloop. Tänk er själva att hjärnan upprepar ordet "pancreas" ungefär hundra gånger innan tankeverksamheten vill kicka igång igen (PANCREAS, pancreas, pancreas, pancreas... Borde plugga...Pancreas, pancreas, pancreas!!), i lika hög hastighet som innan. Sitter ned i en kvart och läser om levern. Fastnar i tankeloop om enzymer och biokemiska reaktioner. Runt runt runt runt. Om och om igen. Sedan sticker de iväg igen åt alla håll och kanter. SÅ TRÖTT på detta.

Jag har provat att inte dricka kaffe alls, det blir snarare värre då... Vette fan vad jag ska göra åt det.

Så... natt med plugg, en onödig lektion om power point imorgon bitti, sedan mer plugg. Efter det... förhoppningsvis MVG.


Söt film om levern




Silbergetejp von bitten

Allt kan fixas med silvertejp. Jag har just dammsugit min matta med silvertejp.

Silvertejp <3


AAAAAAAAAAH

Jag är så lättad att jag nästan gråter! Jag har blivit beviljad studiemedel. FY FAAAN vilken stress det har varit med pengar den senaste månaden, men nu kan jag slappna av!!

Shit... kan knappt fatta det. Har fått nycklarna till lägenheten och beviljat studiemedel idag. SÅÅÅ jävla skönt!!

När pengarna kommer ska jag fan dra med Sandra på en hel kväll/natt på Avenyn! Känns som jag vunnit drömvinsten.... någonstans trodde jag inte att jag skulle få godkänt.




RSS 2.0