Lesscon

Man ska inte involvera sig i konventare, det är bara inavel hela skiten.

Confusion

Den här helgen blev... intressant, minst sagt. Fick jobba på Confusion till slut(kontakter for the win!!). Jag fick jobba med något jag inte alls egentligen kan någonting om, men jag kände att jag i alla fall gjorde ganska bra ifrån mig.

Fick se bilder på Meuwcons nya lokaler och de är episka! Hoppas definitivt att jag får jobba med det igen till nästa konvent :)

CPDAMPADHDKNARK

VÄRSTA HYYYYYYYYYY PEEEEEEEEEEN!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!


(möjligtvis lite för mycket cola och lite för spännande handboll)



Tomtenissar som springer runt med skottsäker väst

En grupp människor jag anser vara väldigt enfaldiga är de som tror att en skärpt vapenlag och strängare straff mot vapenbrott skulle minska antalet människor som bär vapen. Då tänker jag främst på vapen bland gängmdlemmar. De kommar aldrig att släppa sina vapen.

Det var allt jag hade, tack och hej!


Ge mig Meuwcon NU

När Meuwcon 03 var över lovade jag mig själv att ALDRIG NÅGONSIN göra någonting liknande igen. Sedan gick det en dag. Det gick två dagar. Det gick tre dagar, men det där tomrummet som hade infunnit sig ville inte försvinna. Jag började tänka hur man skulle göra nästa Meuwcon, vilket utbud man skulle ha, vilka samarbeten som funkat bra och vilka som funkat mindre bra, hur allting skulle utformas och förbättras och hur man skulle ta fram allting och ändå hålla budget.

Nu har det gått nästan fem månader och jag spricker om jag inte snart får göra någonting liknande!

Större delen av de hårt arbetande arrangörerna och funktionärerna <3
Foto:  Hampus Andersson (Konventsbilder.se)

Absurt

Usch, varför finns det så många störda föräldrar? Föräldrar som inte lär sina barn någonting de behöver veta men ändå tycker att barnen ska vara självständiga från den dag de fyller 18. Föräldrar som inte stöttar sina barn i väldigt vuxna och mogna beslut utan tvingar in dem i en roll de aldrig trivts i. Föräldrar som lämnar sina barn åt sigsjälva. Föräldrar som inte ger barnen någon tid att anpassa sig till sin nya position i livet, släpper de vind för våg. Föräldrar som konstant klankar ned på sina barn, vare sig det gäller bordsskick, klädval eller betyg. Föräldrar som inte vill inse att ADHD är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och att den kan föra med sig oerhörda svårigheter. Föräldrar som agar. Föräldrar som beskyller sitt barn för att själv ha varit ansvarig för den våldtäkt denne just fallit offer för.

Det värsta med ovanstående är att exemplen är direkt tagna från vardagliga situationer som uppstått i flera av mina vänners "hem". Jag är så OERHÖRT tacksam att jag har så förstående och stöttande föräldrar! Inte bara två utan fyra underbara personer som alla har hjälpt mig genom livet, trots mina svårigheter och egenheter (ibland utan tack). Det finns inga ord för det och det SKÄR verkligen i mitt hjärta när jag inser att alla inte har den turen.


Gerontologi

Jag sitter och pluggar Gerontologi och undrar: hur stor coca-cola ranson kommer min generation ha per dag när vi flyttats till ålderdomshem?

Finanskris

Det är väl egentligen meningen att man ska hålla käften om sin ekonomiska situation, vare sig den är bra eller dålig, för att vara Svensson på riktigt. Å andra sidan är det väl knappast någon hemlighet att januari är en knaper månad. Inte heller att studenter har en snäv budget. Lägg då till att CSN inte kommer att betala ut några pengar till mig den här månaden så förstår ni min desperation.

Jag har faktist kännt mig ganska stolt den här månaden för att jag ringt och fixat med både det ena och det andra; försäkringar, lägenheter, skola och sånt. Som tack har jag fått betala årsavgiften på hemförsäkringen, kvartalsavgiften på djurförsäkringen, TV-licensen, NE.se's årsavgift, skolans stencilavgift, kursliteratur o.s.v... på en och samma inkomst, d.v.s decemberlönen. Inte nog med det, den lönen ska räcka hela fabruari.

Edit: Okej, nu har jag stressat ned lite. Alla behöver en periods ekonomiskt kris. Det är utvecklande, right? Bara att försöka att inte vara dumsnål.

Ganska nice måndag

Moahahaha, göteborgspoäng till stockholmaren (och en gratis coca cola på köpet)! Jag lyckades ge massa tips om kommunaltrafiken och till och med komma ihåg vilka vagnar som passade sig och inte.

En bra sak med att svänga förbi fd jobbet innan jag åkte hem, förutom gratis lunch och massa trevliga kollegor, var att jag blev försedd med coca-cola, färdkost och chokladpraliner inför tågresan hem. Det blir inte bättre än så!

Har också gjort en intressant upptäckt: jag har bättre kontakt med alla mina kompisar runt om i landet EFTER att jag flyttat till Göteborg. Trots att jag har mindre möjligheter att träffa dem regelbundet. Kanske för att man uppskattar umgänget mer när man inser hur mycket man saknar dem.

Det är kärlek <3

Linsen är fortfarande skadad sedan nyår och det är jävligt svårt att fota när det säljs vin för 20kr glaset.

 

Jag älskar mina konventare!

 


Helg igen

Trots att jag bara bott här sedan November är det speciellt att åka hem till Stockholm. Hjärtat tar ett extra skutt när man kommer ur tunneln efter Södra station och ser riksdagshuset.

Den här helgen blir det alla fall en övernattning hos pappi, kanske lunch med Sassa, öl på Wirströms med Alexander och sedan MEUWCONFEST!


Inge ont som inte....

Ibland är det ju så att man måste se någon annans dåliga sidor för att upptäcka sina egna. Det tackar jag för, även om personen ifråga är galet irriterande.

Ögon ^^

Tror ni jag får ladda upp en bild på Alexander utan lov, med motiveringen att få visa hans ögon (öga)? ^^
Fast det är säkert bara är jag som är intresserad.... men det gör ingenting.


Hihi, han kommer slå mig om han får reda på det xD

0-100 från en dag till en annan

Känner mig yr och skakig, det har varit FÖR mycket idag. Både stress och motion (runt halva Göteborg och den här gången tog jag inte vagnen). Så när jag klarat av resten av bestyren hemma la jag mig bara på sängen och slappnade av till Assemblage 23 och Enya, så himla värt. Trots att jag var/är trött som aldrig förr känner jag att det här kommer att gå bra bara jag kommer ihåg att vila. Måste nästan banka in det i huvudet för trots att man vet att det är det som gör en instabil och lättretlig tänker man inte på att det hjälper att lägga sig en kvart i sängen och bara stänga ute allt annat.

Rubriker är inte riktigt min grej

Wow, är helt slutkörd efter en galen jakt på "Vård- och omsorgsarbete". Långpromenaden Brunnsparken-Götabergsgatan- halva Avenyn gav ingenting! Okej, jag erkänner, jag tog vagnen till Vasastan, men i alla fall. Så här står jag utan bok och hoppas att det inte var så viktigt som de lät påskina på uppropet. De får skylla sig lite själva med så dålig framförhållning.

Sedan kan jag meddela att jag officiellt kan klassas som stockholmare. I alla fall om man ska lita på blickarna man fick av infödingarna när jag försökte sätta personbästa på sträckan Platform 3 - Läge A på Centralstationen. MEN jag hann med vagnen och slapp vänta hiskeliga 20 minuter på nästa (otålighet är nog också ett tecken på att man är 08-a).


Jag kan, med viss förvåning (läs helt jäkla chockad) säga att alla mina förbindelser var i tid i helgen. SJ, SL, UL och Västtrafik gick alla på tabell, med minutprecision!

<3

Det finns så mycket man vill säga,
men egentligen behöver man inte säga någonting alls.


1 1/2 timme kvar...

...sedan sitter jag på vagnen som ska ta mig till tåget som inte är försenat en endaste minut idag. Efter tre timmars skönhetssömn kliver jag av och promenerar lugnt till plattformen för norrgående tåg och sätter mig på ett oförsenat tåg mot Upplands Väsby. I Väsby väntar naturligtvis Upptåget som även det går enligt tabell. Med sekundprecision till och med (det gäller alla tåg idag!).

Planering, vet ni vad det innebär?!

Jag är arg och trött på att Sigtunahems kundservice bara har öppet mellan 9 och 12, trött på Vattenfalls talsvar, trött på Studium som verkar ha som mål att ge ut så LITE information som möjligt samt vara så lite pålästa det bara går. Är så förbannat trött på att inte kunna planera någonting alls.

Eftersom jag inte på något vis hade möjlighet att få tag på ett schema innan idag så bokade jag naturligtivis sena tågbiljetter till Gävle eftersom skolan definitivt kommer först. Idag får jag veta att jag ska vara i skolan 8:45 imorgon och vara där I EN KVART!! Hade jag haft den informationen när jag bokade tågbiljetter hade jag kunnat välja en avgång som INTE gjorde att jag riskerar att missa sista Upptåget som kommer fram innan kl. 02 på Lördag morgon.

Det här med kurslitteraturen har jag också undrat över, men det är lugnt nu eftersom vi fått en lista. Oh right, vi ska bara ha fixat den första boken till på TISDAG. Jag är tacksam att det bara är en nu i början, men hur hade de tänkt sig att vi ska fixa fram en bok på så kort varsel? Visst, jag kan promenera in på akademibokhandeln och punga ut runt femhundralappen och ha den i min hand tills imorgon, men det vet ju alla att det inte funkar så.

Och varför, VARFÖR använder de sig inte av den fenomenala "pedagogiska lärplattformen" (läs Studiums hemsida för studerande) till att lägga ut viktigt information?

Dagens goda gärning

Jag skulle bara ta en kort promenad på cirka 20 minuter. Precis när jag ska vända hem ser jag en dretfull gubbe komma gåendes. Går en liten bit till eftersom jag kände mig antisocial, men blev lite orolig för gubben. Så jag vände tillbaka och hittade honom i en snödriva. Efter MYCKET om och men kunde han resa sig genom att ta stöd mot snödrivan och mig. Jag frågade om han skulle klara sig hem och jodå det skulle han, men då vinglade han till och föll ned på marken igen. Det slutade med att jag följde med honom hela vägen till dörren och agerade mänsklig käpp.

Måste skryta lite om det för jag känner mig som en lite lite bättre människa :)


22 i kroppen, 10 i knoppen

Jag insåg just att jag... ve och fasa... är vuxen nu.

Vuxenpoäng jag samlat på mig:
  • Jag har en hyresgäst (there's ten points right there!!).
  • Jag har ett överskådligt månadsschema och en fickkalender, allt färgkodat med överstrykningspennor.
  • Jag har en månadsbudget.
  • Jag blir glad när jag tänker på matlådor fast vänta de är formade som kaniner och Hello Kitty-figurer.
  • Jag tycker att stöket runt omkring mig blivit irriterande och har på eget bevåg organiserat och städat (jag har hittat golvet!!).
  • Jag blir sur på gladplast, kallar den ARGplast och köper in egen från en resturang istället.
  • Jag dricker varannan vatten.
  • Jag vaknar inte innan jag har druckit minst två koppar starkt kaffe.
  • Jag uppskattar vitmögelost med ett glas rödvin till.

Kan man få minusvuxenpoäng? Typ genom att dricka upp 2l cola och undra vart den tog vägen, äta burkmat med sked rätt ur burken, älska söta små figurer som ser ut som kaniner eller katter, ha Hello Kitty-bedset eller ligga och fnissa hejdlöst när man sover över hos någon annan?

Då är jag nog fortfarande tio.


Next stop: Gävle

I helgen:

  • Tåg som går i tid
  • One missed call
  • Middag
  • Cupcakes
  • Massa mys

Samt två personliga favoriter:


Masumi Karakuchi Ki-ippon



Hou Hou Shu
sparkling sake



(3 dagar kvar)

En armlös dag

Haha barnmorskan som satte in min p-stav idag var lite väl generös med bedövning så jag gick hela förmiddagen med armen bedövad från överarm till handled (och i viss mån handen) xD Fast det var ascoolt. Jag tog naturligtvis varje tillfälle som bjöds att sätta den på prov. Det började med att jag inte alls kände att jag lutade mig mot ett vasst bordshörn...

Den värdaste langosen

Snart kära du är du min!



Matorgasm!

(5 dagar kvar btw)

Jag säger bara sommaren 2010!!!

 












Alltså, det får inte plats alla som beskriver hela den här sommaren!



Hur får man tiden att gå snabbare?

Lite som ett barn väntar på julafton väntar jag på nästa fredag.

7 dagar kvar.

Happy times, happy music




I'm all floaty floaty and I hope that noone will be able to catch me!


BRB, ska bara råna en bank







Crazy

Häktiska veckor väntar. Förutom lägenhetsvisningar ska jag åka till Gävle (14-16 Januari), Stockholm (21-23 Januari) och Karlstad (3-6 Februari). Så jag ska träffa Alexander i Gävle, gå på Meuwconfest i Stockholm och jobba konvent i Karlstad, allt inom loppet av fyra vekor. Här hemma i Göteborg ska jag dessutom fylla ut den sista luckan med att träffa Emmilie och eventuellt gå på Confusion. Galet.

Edit: Och plugga på vardagarna naturligtvis!

Ge mig en liten bit av Serbien

Låt besattheten börja. Låt din kropp och ditt sinne uppslukas av det du älskar allra mest. Följ med i rytmerna, låt de skölja över dig, följ med i intressets flodvåg. Stäng dörrarna, dra för gardinerna och gräv ned dig i ditt hjärtas ämne och låt ingen störa dig. Lyssna på predikan: "du ska icke ha andra intressen vid sidan av mig, du ska inte göra dig något bibliotek eller någon databas och du ska inte söka fakta eller läsa om andra än mig". Låt hela din tillvaro genomsyras av detta nya; ditt sätt att tänka, ditt sätt att kommunicera, ditt sätt att vara. Låt det uppfylla dig och låt dess ansikte lysa över dig. Sätt din tro till att om bara detta lilla kunde göra dig lycklig, då kan det stora klivet du tar i blindo frigöra dig. Låt hela ditt liv handla om detta enda ämne. Låt besattheten börja!


Meet my new friend


Mr. Blobfish

Godnatt

Man vet att man haft en mardröm när man 12 timmar senare fortfarande känner sig kallsvettig av att bara tänka på den. Det var inte ens skönt att vakna upp och inse att allt varit en dröm.

På tal om nyår


Så såg jag ut på 40-/50-talsfesten.

Sjukt lyckad fest och jag är faktist nöjd med outfiten :)


Nytt år, nya chanser

Jag har skrivit ungefär tre årskrönikor nu och är så less på det. Det är knappast värt att läsa om det senaste året sett ur mitt perspektiv. Däremot är jag nöjd med att stå där jag står idag. Jag kan vara stolt över många bedrifter, berömma mig själv för framstegen jag gjort genom att hela tiden utmana mig själv och hela tiden försöka bli bättre och nå mina mål. Jag har själv tagit ett steg för min framtid och mycket har hänt på alla plan under 2010.

Jag avger inga nyårslöften men jag har en rad förhoppningar och mål jag aktivt kommer att arbeta för att nå.

RSS 2.0