Kötid, köpoäng, registreringsdatum....

Det är svårt att få lägenhet även efter något års köande. Impulsflytter går inte ihop med 1ahanskontrakt. Kanske borde jag regga mig lite överallt här i Sverige bara för att jag kanske får för mig att flytta dit. Jag menar jag står redan i kö till Uppsalahem och det kommer ta mig minst 30-40 år innan jag tänker flytta dig.

Malmö? Umeå? Sundsvall? Karlstad? Vem vet vart jag tänker ta vägen.

Jag är nog inte helt seriös. Men kanske Norrköping. Jag gillar ju Norrköping.

Jajja goes DÄR! Nej här! Eller vänta nu...

Jag och kommunaltrafiken här nere går inte riktigt ihop. Istället för att döpa alla hållplatser till olika namn, som i Stockholm, har de olika lägen på sina hållplatser. Brunnsparken har 13 eller 14 lägen om jag inte minns fel. Idag när jag skulle iväg och kolla på en lägenhet skulle jag naturligtvis ta 6an eller 5an från just Brunnsparken. Jag fördrev tiden lite i Nordstan medan jag väntade och just typiskt mig så inser jag att vagnen går 49 ungefär två minuter innan. PANIK! Springer som en galning till Läge.... VILKET JÄVLA LÄGE? Shit... chansar på B och hinner precis se femman lämna hållplatsen. Ok shit. Ta det lugnt 6an går 50. Hmmm.... läge E kanske? Ser just 6san gå förbi och tänker, fan nu blir jag sen. Går upp till tavlan för att se när nästa vagn går och upptäcker att det står "6 Länsmansgården NU". Va? Var-var-var? Går till hållplatsen där jag såg sexan, men ingen vagn i sikte. Hör en vagn plinga på andra sidan parken. DÄR! Vafan jag står ju på 6ans hållplats åt ANDRA hållet. Känner mig lite dum och sätter mig vid läge B och väntar på femman igen. Jag hade helt glömt bort att 10an gick typ 52 så jag hann ändå ^^

En något kapad bild av Brunnsparken



Tråkigt besked

Fick aldeles nyss ett mail av en person som tränat karate med mig. Han meddelade att en av våra klubbkompisar tillslut avlidit (efter en längre tids sjukdom).



Citerar en del av mailet:
"En av de stora passioner som han hade i livet var karate och inte konstigt att det enda han tog med sig var sin karatedräkt med hans bruna bälte och hans vigselring.

Jag kommer alltid att minnas honom som en lugn person som älskade att njuta av livet. Den livsfilosofi som han hade sammanfattat var två ord, ”Carpe diem.”"


Klagovecka nr. 1

Det verkar vara min grej att bli irriterad den här veckan. Förutom alla göteborgare med mindervärdeskomplex och alla stockholmare med storhetsvansinne som ska diskutera till leda vilken stad som är bäst, har jag stört mig avsevärt på den amerikanska välfärden. Den är inte till för alla. Inte ens om du har en vettig sjukförsäkring kan man vara säker på att få vård.

Dagens irritationsobjekt är dokumentärfilmen "Thin" där man får följa ett antal personer med olika ätstörningar under deras behandling på, vad jag tolkar det som, sluten avdelning.

 

Det jag stör mig på är inte dokumentären i sig. Den är bra. Men jag blir så förbannad när flera tvingas lämna avdelningen på grund av att deras försäkringsbolag inte betalar ut mer för fortsatt behandling. Så fort man har gått upp i vikt (de är fortfarande pinnsmala för i helvete) och underhåller den vikten vägrar de att ge något mer ekonomiskt stöd. De som inte klarar av att betala de tusentals dollar det handlar om, de får åka hem. De mår lika jävligt i sin ätstörning som innan de lades in och det ända som händer när de kommer hem är att de fortsätter precis dom de gjorde innan med bantning, träning och att spy upp det som för de verkar vara onödiga kalorier. Vissa försöker begå/bagår självmord, andra läggs in för medicinsk behandling till följd av självsvält och/eller överdriven konsumtion av laxermedel. Detta på grund av att ingen vill betala för patientens vård när hon eller han precis kommit till det stadie där ätstörningen kan tacklas på riktigt. Idioti.


Den inbillningssjuke

Råkade se att det var sista föreställningen för Moliéres "Den inbillningssjuke" imorgon. Så nu har jag bokat biljett och ska spendera lördagkvällen med att berika min kulturella sida.


Vardagsekonomi is the shit

Idag har jag ekonomin på min sida.

Frukost: 3kr, avrundat uppåt (gröt med äppelmos)
Lunch: 4kr (pasta med köttfärs på burk)

Långt inlägg, sorry!


Det finns många gånger jag tycker att man inte ska skylla på läkaren eller teamet som behandlat en viss patient. Det finns många gånger patienten kunde ha tagit ett mycket större ansvar för sin vårdplan än denne faktiskt gjort. Och det finns många gånger aftonbladet skriver äckligt ensesidiga artiklar. Men det här blir jag bara förbannad över. Läkare som lättvindigt skriver ut både antidepressiva och ibland starkt beroendeframkallande läkemedel till ofta odiagnostiserade människor. Nu framgår det inte av artikeln om Ehline hade fått en diagnos eller ej, men det är tyvärr vanligt att det räcker med att konstatera ångest och depression för att börja överösa en patient med olika mediciner. En patient som kanske har en svårare psykisk störning i grunden. Patienten litar naturligtvis på läkaren.

För mig är det helt obegripligt hur man kan skriva ut recept efter recept åt en patient som uppanbarligen inte blir bättre av medicinering. I mina ögon kan tabletter aldrig vara lösningen på problemet, men däremot en viktig komponent i en behandling. Efter noggrant övervägande. I vilket fall som helst bör man göra en utförlig sjukdomsanamnes och fastställa orsaken till patientens symptom. Det är ju helt idiotiskt att börja behandla något man inte vet vad det beror på (ja, det är svar på tal till alla som tycker att psykiatriska diagnoser bör avskaffas).

Jag har en nära vän som i många år mått ganska kasst. När h*n tillslut (efter några år) tog mod till sig och ordnade ett möte med sin husläkare fick h*n efter fem minuters(!) samtal ett recept på den antidepressiva medicinen Citalopram. Det var allt. På fem minuter ska alltså den här allmänläkaren ha gjort en tillräckligt bra bedömning av patienten att han väljer att påbörja medicinering utan vare sig remiss till öppenpsykiatrin eller vettig uppföjning. Efter påtryckningar av bland annat mig och min väns familj lyckades h*n kräva att få en neuropsykiatrisk utredning då det både ligger i släkten och h*n visar flera tecken på en sådan diagnos. För er som inte vet det kan ett neuropsykiatrisk funktionshinder orsaka bland annat depressioner.

Det finns absolut bra läkare också, men rötäggen utmärker sig och verkar alltid vara fler än de som är bra. Vilket förvisso kan ha att göra med de där oansvariga patienterna jag pratade om. De som beskyller alla utom sig själva när deras liv går åt skogen.

Edit: Det är inte det här fallet i sig jag blir arg på. Jag har ju bara en, antagligen vinklad, artikel från Aftonblaskan att gå på. Det fick mig bara att reagera på den typen av läkare.

Vintagejakt

Fy fan vad trött jag är nu! Träffade upp Frida vid tio för lite frukost på Condecco, drog vidare till Haga för att hitta den där perfekta vintageaffären (vi failade). Sedan blev det Emmaus, Myrornas, Boradway blablabla och Nordstan i den ordningen. Efter att ha lämnat av Frida vid tåget uträttade jag en del egna ärenden och landade hemma i Angered strax innan fyra. Av bara farten passade jag på att dammsuga och städa badrummet. Puh. Äntligen vila!

Meet the Meat


Pac-man på Corner
Bai Bai Corner, Hello Chess ^^



Har flummat runt med Jin, sett Die Welle, käkat på Paprika och utkrävt en innestående öl på Chess. About as fun as it gets. Imorgon är det LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖN och då ska jag dra till stan med FRIIIIDAAAAAAAAAAAAAAAAA och shoppa vintage!!

Fick något skumt mail från Studium idag. Verkar som att det är kört att få en plats på den skolan, men det löser sig.

Rubrik

Jin kom till Göteborg igår (han bor typ i Skövde nu) och ville umgås så jag drog ned till centralen för att hämta honom (och råkade ta fel spårvagn men det är en helt annan historia). När vi väl kom hem igen skulle han "bara spela av sig" innan han kom in till mig och vi typ skulle titta på film eller något. Grejen är bara den att jag hann däcka innan han kom och knackade på (och jag vaknade inte ens när han väl gjorde det). Så kul var det :P Nu ska jag tvångsväcka honom så vi kan dra ned till stan och göra något roligt. Och framförallt gratis.

Harel Skaat

Den här låten är så jäkla mysig!



Det går förresten bra här nere i Angered. Jag har min skärm på en kaffelåda som står på min dator och tangentbordet och musen har jag i sängen :p Men det är en setup som passar mig bra, jag vill ju ändå ligga i sängen och se på film.

Galet

Har redan massa hemlängtan. Men det ska bli bra det här, det ska det!


Shiiit

Snart drar jag!!! Jobbade sista dagen på jobbet idag. Känns sjukt konstigt. Men alla var jättegulliga och jag fick en avslutningspresent med presentkort på McDonalds bland annat :p

Pappa har gett mig flyttstädning i bortflyttningspresent :) (snacka om skönt) och lyckades övertyga mig om att jag ska vara med på en karateuppvisning med jobb-karate-gruppen ikväll.

Vem fan är Åke?

... och vad gör han i min mammas fotoalbum?


Johana 2.0

Wooo, känner mig grym som packat två lådor (men den ena är grymt skillat packad) :P Nu ska jag slappa hemma hos mammi med TACOMIDDAG! Känns lite sjukt att det här är sista gången jag träffar henne innan jag flyttar ned.

Fick besked idag om att jag blivit uppgraderad. Det stod i mailet: "Hej
Nu är du uppdaterad till göteborgare". Man tackar och bockar.

Vill du formatera nu?

Hittade 250gb att fylla med awesomeness :)

Stirb nicht vor mir

Dagen efter </3


Hej, jag heter Johana

Min blivande hyresgäst var här och skrev på kontraktet idag (YES!) och gjorde mig uppmärksammad på att det under mina åtta månader i den här lägenheten har stått "Johana" på dörren. Jag är bra på att ge ett seröst intryck, eller?

Nu blir det HÄSTPOJKEN, FREDAGSÖL och flyttpackning :)

Flow

Saker går bra. En del är packat, chaufför fixad och peppen har kommit tillbaka! Dessutom har jag ett flertal projekt på G. Lite lagom energikrävande. Det som ger mest energi utan att ta särskillt mycket är en hemlig julklapp jag håller på med tillsammans med Michan :)

Jag har förövrigt luskat fram en massa bilder på mina fina mammi när hon var yngre ^^

Mammi tar studenten.


Mammi med sin tomte :)

.

Skulle man dra på sig kängorna och promenera en sväng?


Monkey D. Luffy lämnar mig idag

Luffy flyttar tillfälligt till Hallstahammar idag, ska snabba på att fixa lägenhet!


Sweet as Sweetness, Dark as Darkness

Det där med livshistoria lät lite konstigt. Typ någon weird Berny-historia. Det var inte så jag menade, det lät bättre i huvudet.


RSS 2.0