Har man inte jobb så skaffar man sig

För ett tag sedan fick jag ett brev adresserad med min gamla adress i Sätuna. Posten var eftersänd till Rosersberg sedan Sigtuna och sedan till Angered. Jag undrar hur många gula eftersändningsklistermärken man kan få på ett brev egentligen.

Sätuna----->Rosersberg----->Sigtuna----->Angered----->Länsmansgården?

Det skulle vara lite roligt.  Jag har nästan lust att skicka ett brev till min gamla Sätunaadress bara för att prova.

Undrar hur posten tänker när de gör så, är det inte lite väl omständigt? Borde inte den senaste registrerade adressen dyka upp direkt när de kollar vilken adress posten ska eftersändas till?



MVG-fabriken åter igång

MVG FÖRHELVETE!!!!!!!! Fy fan vad skönt att få MVG på första provet! Nu fick jag definitivt motivation att fortsätta plugga till nästa prov.
Medicinsk Grundkurs  ♥♥♥♥

Fan, det här är en bra dag!



Jag känner mig uttittad

I Angered har vi tomtenissar i skogen, vad har ni?




Pancreas

Jag har ätit bukspottkörtteln på en gris. Gud vad äckligt.




1500 liv går till spillo varje år till följd av självmord

Igår blev det bara jag och Henrik på marschalltändningen. Det är synd att så få orkar engagera sig i något som är så viktigt.

Foto: Henrik Börjesson

 

 


En del mornar man vaknar känns himlen så grå

Marie stack. Utan förvarning. Jag känner mig jävligt ensam. Killen 52 mil bort, Marie har stuckit tillbaka till Skelefteå, alla kompisarna är i Stockholm, Mamma, Pappa och min kära syster 45 mil bort i Nordöstlig riktning. Idag är det tugnt. Jag vill hem.

Suddenly we want tourists to understand

Fem dagar innan Riksadsvalet då borgarna tog makten från Sossarna, fick jag en termos. Det är en jävla bra termos.


Bara titta på den

Den ser ju ut som en jävla dammsugarpåse!





Sömn och sånt

Alltså, jag sover 3-5 timmar när jag har förmiddagslektioner morgonen efter och ca 7 timmar resterande dagar (även helger). Är pisstrött på dagarna och håller jämt på att somna på lektionerna. TROTS DET kan jag absolut inte somna på kvällarna/nätterna. Börjar bli lite irriterad. Detta påverkar MVG-tillverkningen i hjärnan på ett icke önskvärt sätt.

Clerks 2 om LOTR

Randal förklarar handligen i Lord of the Rings trilogin

 

 


18-21 Mars

Det går inte att förklara hur bra denna helgen var så jag tänker inte ens försöka.

 

Alexander <3

 

Gullig personal på Jensens Bøfhus

 

Söndagens marschallgäng (foto Henrik Börjesson)



Youtube <3

Youtube är ju Awesome när man ska plugga!! Först crammar man information ur boken, sedan läser man allt i ämnet på NE.se (och lär sig tillhörande terminologi) och sedan letar man dokumntärer/faktaklipp på youtube för att få informationen att fastna mer bildligt (och kanske hitta en mindre omständig förklaring, jag är ganska bra på att förklara saker onödigt krångligt).

 

 


Cramming

Nej, dags att ta sig i kragen och prestera några MVGn annars blir det ingen sjuksyrreutbildning av.


Moget USA, moget...

Jag tycker att CNN är så otroligt larviga när de ändrar ljudet i vissa filmklipp från jordskalvet/tsunamin i Japan. I ett förstärkte de ljudet av av allt material som drogs med av vågen i Miyagi, lade till helikopterljud (WTF?! Det var UNDER själva katastrofen, INNAN räddningsarbetet startat) och lade sedan i slutet av videon in ljudet av skrikande människor. Människorna hörs i orinalet (men i hela klippet) också men även här har det klippts och blandats med ljud från andra klipp.

VARFÖR är CNN, och all annan amerikansk media för den delen, så himla förtjusta i att göra detta? Försöker de få det att låta som en aktionfilm? Vill de göra händelsen mer dramatisk? Jag har ingen aning, men det är löjligt. Jag tycker att händelsen är alldeles tillräckligt dramatisk och hemsk som den är, men amerikanerna kanske inte nöjer sig där.

Hittar tyvärr inte klippen på youtube, men de visas kontinuerligt på bbc (orginalet) och cnn (den editerade versionen).



Vi tänder för livet

Ikväll brinner marschallerna utanför Hagakyrkan här i Göteborg. Det brinner för livet, för hoppet och för att framtiden ser ljusare ut!

1500 personer varje år, 125 varje månad, 29 varje vecka och 4 varje dag tar livet av sig. Det kan vi förändra!! När vi fått en nollvision och folk öppnar ögonen för detta kan vi arbeta för att rädda alla dessa liv.




Foto: Henrik Börjesson


Japan har hedern i behåll

Trots att det borde vara så självklart är det vanligt att man så långt det bara går försöker rädda materiella ting, även när människoliv står på spel. All min respekt åt Japan, som inte tvekar en sekund att förstöra sina reaktorer i Fukushima för att kunna förhindra härdsmälta.

Hejja Japan!



Och DIT ska vi flytta... :/

Fick en liten hint om att något var galet när någon sa på Facebook att tågen inte gick i Tokyo pga en jordbävning. WTF tänkte jag, det brukar väl inte hindra japanerna? Jag fick en smärre chock när jag fick veta hur stor jordskalvet faktist varit och hur stora konsekvenser det fått i kustområdet (och mer därtill). Fick kalla kårar bara av att höra Tsunami-signalen över hela Sendai. Sedan tror jag inte att jag vill höra någon officiell dödssiffra. Eller någon dödssiffra alls för den delen.



It's a beautiful day


  • Trevliga jävla skolkamrater!
  • Kursen Människan socialt och kulturellt är godkänd och avklarad!!
  • Min underbara läkare i Sollentuna har fixat ett nytt läkarintyg
  • Young Ones finns på IceFilms
  • Alexander ♥♥♥
  • Ubuntu 10 och Empathy♥
  • Ledig Torsdag och Fredag och hela jävla helgen  utan skolarbeten!!


  • Mari om Alexander:

    Johanna o mari på spårvagnen
    M: Gå din kille i gymnasiet eller?
    J:Ja de gör han.
    M:Jaha då e han ju lammkött.
    J:Nej han är 20...
    M:Jaha ok men då e han lättstekt iallafall



    -____-

    Alla jävla CSN-horor och byråkratfittor kan köra upp ogiltiga läkarintyg i sina arslen.


    Snabbvisit i Hufvudstaden

    Befinner mig hos min mor och min kära syster och ska spendera natten här. Imorgon bär det av till Gävle och min underbara pojke.


    Gör om gör rätt

    Hoppas att jag har mer framgång att installera Ubuntu på hårdisken som var avsedd för windows än vad jag hade när jag skulle installera windows på den. Raderade partitionerna på D:\ och installerade windows xp på den istället för att ha kvar Ubuntu och installera windows på C:\ som egentligen var meningen.

    Note to self: installera aldrig operativsystem på fyllan.




    RSS 2.0