Hetsapan presenterar första delen i serien Budget för motivationslösa

"Ursäkta Herr President men jag måste få protestera!", en smällfet och synnerligen obehaglig liten man tog till orda inne i Rikets runda sal. "Hur tror du att det skulle se ut om vi tog på oss hela ansvaret för importen av dessa exotiska varor? Nej, mitt förslag är att vi istället anlitar våra förra samarbetspartners för att kunna ha ett så brett utbud som möjligt."

Presidenten står kvar bakom talarstolen, ser oberörd ut. "Mr Pig", säger han. "Jag uppskattar din input men förra årets siffror visar på en allt för stor vinst för att vi ska kunna lämna över detta till någon annan."

"Men Presidenten glömmer våra kunder! Att erbjuda endast TVÅ valmöjligheter skadar oss i längden. Alla våra konkurrenter har ett större utbud och ligger långt före oss på det planet. Lämnar vi över ansvaret till en firma som kan erbjuda BÄTTRE varor än våra konkurrenter är det helt plötsligt VI som ligger föra. Den uteblivna förtjänsten vägs upp genom försäljning av andra storslagna varor."

Presidenten börjar mjukna men är inte helt nöjd, "siffror lille gris, siffror".

"Om Presidenten tror att jag inte räknat på detta tror ni fel! Vår mest sålda vara förra året, av typen Exotisk, var Blåa Fröjder. Vinsten per enhet var 10kr. För en långt mindre utgift kan vi fortfarande sälja varor med samma avans. Inte genom att tumma på kvalitéten, utan genom ett helt annat upplägg. Vi har andra eftertraktade varor. Varor som ingen hittils erbjudit inom vår bransch." Det gnistrar i grisens ögon. Hans passion är total.

Presidenten är fortfarande lugn, åtminstone utåt. "Fortsätt för all del."

Grisen slickar sig om läpparna och fortsätter ivrigt: "Detta ger ett helt annat djup till verksamheten som är vårat trademark. Det kompletterar och stärker banden till öst. Kombinationen och samarbetet mellan oss och våra kära vänner på det Exotiska företaget är oslagbart!"

 

 

Nej... man kanske skulle ta och göra en riktig budget. Typ i Excell istället för Word.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0